02.02.2017. 20:22 Starost: 1 year

Ima li što novoga u našem mjestu?

 

Lučica skoro gotova, plaža i šetnica na Hidrobazi ide dalje, poravnata velika parcela u Kašćunima.....

Livada u Kašćunima spremna za .. ?

Livada u Kašćunima spremna za .. ?

U novu godinu smo ušli sa nekoliko novosti u našem mjestu a očekujemo ih još više s obzirom da se radi o izbornoj godini.
Od predsjednika PŠRD doznajemo (a i vidi se na licu mjesta) da se radovi na lučici primiću kraju, gradski oci preko medija najavljuju nastavak radova na uređenju Hidrobaze (šetnica se širi prema Puntiželi na jednoj i Valbandonu na drugoj strani).
Zapuštena gradska parcela, skrovište za razno smeće, dočekala je novu godinu očišćena i poravnata (doduše ostao je i neuređeni dio oko bunkera), priča se i očekuje da će se pokrenuti davno spominjana investicija (novi poslovni centar Štinjana?).
Na Fortinu su primijećena dva novoinstalirana klima uređaja za svlačionice, i tamo se izgleda nešto događa, možda se pokrene i izgradnja pred više godina obećanog multifunkcionalnog sportskog centra (pred tri godine je Pulasport organizirao i javnu raspravu o tome). Za takvo nešto je već i krajnje vrijeme, dovoljno je samo reći da u Štinjanu nema ni jednog koša, ni jednog rukometnog gola, ni jedne mreže za odbojku (?) a sve to ima već i najmanje mjestance u našoj okolini.
Nakon Bebe, Le froga, Sv. Margerite i Bongosa dobili smo na istom mjestu (na cesti za Šuridu) novi bistro Dab. Osim lijepo uređenog, obnovljenog lokala u prizemlju, novi vrijedni vlasnici svojim ugostiteljskim i turističkim aktivnostima (već imaju restoran Dub i hostel Step) dodati će u istoj zgradi i novi hostel kojeg planiraju otvoriti do ljeta. Tako će Štinjan nakon prošlogodišnjeg novog hostela na Placi i hotela u ulici Puntižela dobiti nove sadržaje i obogatiti turističku ponudu.
Od društvenih aktivnosti još ništa nije na pomolu. Nadamo se da ćemo i na tom području krenuti aktivnije, poput već spomenutih investicijskih aktivnosti. Imamo resursa da, uz skromne postojeće, organiziramo i  nove sportske, kulturne i zabavne aktivnosti, prvenstveno s mladima kojih je u Štinjanu sve više..... ali se svi zajedno moramo trgnuti iz poslovične tromosti....

Fotografije o spomenutim investicijskim aktivnostima pogledajte ovdje